1

Započela provedba projekta “Osobna asistencija za osobe s invaliditetom”

Dana 07.06.2019. zaočela je provedba projekta “Osobna asistencija za osobe s invaliditetom” UP.02.2.2.09. U  ime Kršćanske humanitarne udruge “Putevi milosti” (Korisnici projekta) Ugovor o financiranju projekta je potpisao predsjednik Udruge Krešo Žarković, u ime Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ministrica Nada Murganić (Posredničko tijelo razine 1) i u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, ravnatelj Ante Lončar.

Kršćanska humanitarna udruga “Putevi milosti” projekt provodi u partnerstvu s Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije, ukupna vrijednosti projekta je 1 282 127,00 kuna. Projekt financira Europski socijalni fond iz Operatvnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Projekt “Osobna asistencija za osobe s invaliditetom” će trajati 24 mjeseca, a njime je predviđena pomoć za osam (8) osoba s najtežim stupnjem invaliditeta. Na projektu će biti zaposleno osam (8) osobnih asistenata koji će pomagati osobama s invaliditetom. Osim njih će biti zaposlena voditeljica, te administratorica projekta.

Najavljujemo također i skoro održavanje konferencije za tisak na kojoj ćemo upoznati javnost o projektu “Osobna asistencija za osobe s invaliditetom”, te i s ostalim aktivnostima udruge.