[ A+ ] /[ A- ]

U organizaciji Kršćanske humanitarne udruge “Putevi milosti” Osijek i Udruge žena “Izvor” Kneževi vinogradi u Nedjelju 14.05.2017. s početkom u 20 sati će se u župnoj crkvi “Rođenja Blažene Djevice Marije” u Višnjevcu (Ulica Josipa Kozarca 103) održati će se humanitarni koncert duhovne glazbe pod nazivom “Za našu Žaklinu”.

Na koncertu će se sakupljati dobrovoljni prilozi građana za invalidnu osobu Žaklinu Mađar iz Suze.

Žaklina je osoba sa invaliditetom od rođenja, s dijagnozom contractura genus sin. Njen otac Jožef Mađar umro je 07. 01. 2017 godine u KBC-u Osijek. Iako je živio u odvojenom prostoru njihove kuće pomogao je svoju hendikepiranu kćer. Majka je imala dvije operacije tumora na mozgu , nakon čega je  udomljena jer se Žaklina kao osoba sa invaliditetom nije mogla skrbiti o majci.

Kuća u kojoj Žaklina stanuje sama je jako derutnog stanja, strop je u napuklom stanju, nema vode ni kanalizacije, potrebno je potpuno urediti kupaonicu, ulaz u kuću je nemoguć zbog stepenica, te nije prilagođen za osobu s invaliditetom. Potrebno obojiti i popraviti prozor i ulazna vrata, te urediti električnu rasvjetu.

Žaklina je prije tri tjedna imala operaciju noge, to je već deseta operacija u njenom životu, ona osobno je mirna, čista, uredna i zadovoljna.  Mlada osoba koja je puna pozitivnih ideja planova i želja.

Kršćanska humanitarna udruga „Putevi milosti“ provodi projekt u suradnji s partnerskom organizacijom Udruga žena „Izvor“ Opčine Kneževi Vinogradi, Glavna 78, Kneževi vinogradi.

Partnerska organizacija provodi za korisnicu paket socijalnih usluga: kuhanje toplih obroka, glančanje, pranje rublja, te joj pomaže u osobnoj higijeni.

Na koncertu će nastupiti VIS Matheus iz Bizovca, zbor mladih župe Uzvišenja sv. Križa iz Osijeka, te grupa Amos. Voditelj programa je Stjepan Zorkić.

Pozivamo sve ljude širokog srca i otvorene duše na ovaj humanitarni koncert, pomozimo zajedno Žaklini kako bi njen dom učinili mjesto dostojno stanovanja invalidne osobe.

Također možete uplatiti svoje priloge na broj računa:
 
Kršćanska humanitarna udruga “Putevi milosti”
Bračka 140a, Osijek
HR78 2340 0091 5108 6044 6
“za Žaklinu Mađar”

Vidimo se 14.05. u 20 sati.

HVALA SVIMA UNAPRIJED!!