[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Tradicionalno zadnju subotu u mjesecu kolovozu zajednica «Vjera i svjetlo» u Ivankovu kod Vinkovaca organizira svoj godišnji susret. Zajednica «Vjera i svjetlo» okuplja osobe s invaliditetom, a posebno se brine o djeci. Na ovaj susret pozvane su i zajednice iz okolnih mjesta. Tako je bilo i u kolovozu 2013. godine.
Voditelj zajednice u Ivankovu je Mladen Perković, koji je ujedno i dopresjednik naše Kršćanske humanitarne udruge «Putevi milosti», te je pozvao i našu udrugu da bude nazočna na njihovom susretu. Naša udruga se rado odazvala na poziv te su na tom skupu udrugu predstavljali tajnica udruge Gordana Sertić i predsjednik Krešo Žarković.
Na početku je održana sveta Misa na otvorenom u uistinu prekrasnoj kapelici, nakon toga program je nastavljen u školi u Ivankovu. Čuli smo mnogo lijepih pojedinosti o zajednici i radu njihovih članova, s koliko ljubavi pažnje skrbe o toj djeci. Održan je kratak kulturno-umjetnički program svih zajednica koje su nazočile ovom skupu. Lijepo je bilo vidjeti koliko su ta djeca, a i njihovi voditelji uložili truda i želje u taj nastup, koliko djeca ulažu ljubavi i topline za svoje prijatelje iz zajednice. Otišli smo iz Ivankova puni dojmova i radujemo se slijedećem susretu s ovom divnom djecom.

vjera i svjetlo 1

Druženje s osobama s invaliditetom