[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Danas (Nedjelja) obilježavamo 2. godišnjicu osnivanja udruge; 28.12.2012. Kršćanska humanitarna udruga “Putevi milosti” upisana je u registar udruga u Osijeku i time je službeno počelo naše djelovanje. Ideja o osnivanju udruge je nastala znatno ranije, nas nekoliko prijatelja i vjernika laika se nismo htjeli pomiriti s činjenicom da u našoj Lijepoj Domovini ima toliko siromašnih ljudi.

Danas djelujemo na tri lokacije: središnjica u Osijeku, te dva ogranka i to u Splitu i Zagrebu. Danas u procesu pomaganja imamo oko 50 obitelji u Osijeku, isti broj otprilike i u Splitu i Zagrebu.

Budući da nemamo profesionalnog djelatnika, nego svi djelujemo isključivo kao volonteri, pomaganjem potrebitim građanima u udruzi obavljamo paralelno s svojim obavezama na kuricek 3našim radnim mjestima, skrbeći o svojim obiteljima i drugim obavezama možemo biti zadovoljni dosadašnjim radom i postignutim rezultatima, naravno da težimo da naši rezultati budu sve bolji i uvjereni smo da će tako biti.

Ovom prilikom želimo zahvaliti svim pojedincima, udrugama i institucijama koje su nam bile podrška i partneri u našem radu:

Prije svih veliko hvala svim članovima udruge i volonterima koji su nsebično darovali svoje vrijeme i sposobnosti kako bili što uspješniji, zatim spominjemo: humanitarnu udrugu “Anđeli bez krila”, humanitarnu udrugu “Kolajna ljubavi”, humanitarnu neprofitnu udrugu “Auxilium”, humanitarnu udrugu “Rijeka ljubavi”, udrugu gluhih i nagluhih osječko-baranjske županije, grad Osijek, županiju osječko-baranjsku, turističku zajednicu Osijek, općinu Čepin, župu sv. Ćirila i Metoda Osijek, župu sv.Petra i Pavla Osijek, župu sv.Duha Čepin, nadbiskupiju đakovačko-osječku, trgovački centar Portanova, trgovački centar Mercator (sada Komzum) Osijek, trgovački centar Avenue Mall Osijek, Folding d.o.o., Electronic center d.o.o., zajednice Vjera i Svjetlo Osijek i Ivankovo, Tim kabel d.o.o., obrt Educos, obitelj Rakovac, Privredna banka Zagreb, osnovna škola “Ivan Meštrović” Zagreb, OVB Allfinanz Croatia d.o.o., grupa Amos, grupa Duhos, zbor mladih župe Preslavnog Imena Marijinog Osijek, studentski val pomoći Zagreb, Caritas zagrebačke nadbiskupije, mladi protiv gladi Vinkovci

Još jednom svima velika hvala, molim vas ne zamjerite ako smo nekoga izostavili, na kraju želimo zahvaliti svim građanima koji se odazivaju na naše humanitarne akcije i bez kojih naš rad ne bi bio moguć.

U slijedećem razdoblju nastojati ćemo pomoći što većem broju siromašnih obitelji i pojedinaca, nadamo se dobroj suradnji s našim partnerima, također želimo da nam se pridruže i nove organizacije i institucije kako bi učinili život oko nas što ugodnijim i sigurnijim.