[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Zadnja humanitarna akcija u svakoj tekućoj godini je naša tradicionalna Božićna humanitarna akcija i uvijek je posvećujemo našim najmlađima – djeci. Želimo pomoći da dječica iz siromašnijih obitelji dožive radost Božića, da budu ravnopravna s djecom čiji roditelji imaju stabilnu financijsku situaciju.

Ove godine je naša Božićna humanitarna akcija bila iznimno uspješna. Podijelili smo ukupno 400 prigodnih dječjih paketića koji su sadržavali slatkiše, igračke, školski pribor i ostale stvari. Paketiće su dobila djeca iz Osijeka i okolice, Slatine, Popovca u Baranji, nešto paketića smo poklonili u Požegi, Orahovici, Fažani u Istri, a jedan paketić smo poslali jednom nama osobito dragom dječaku u Mostar u BiH. Paketiće u Osijeku smo djelili uz fotografiranje s Djedom Božićnjakom, a djeca će za uspomenu dobiti fotografije. Osim paketića namenjenih djeci, podjelili smo i 100 paketa prehrane i higijeskih potrepšina obiteljima koje nemaju djece ili su njihova djeca starija od 15 godina.

Poseban detalj u ovogodišnjoj akciji je svakako uključivanje dijaspore u sakupljanje dječjih poklončića. Akciju pod nazivom “Dijaspora za djecu domovine” pokrenula  je grupica pojedinaca iz najsjevernije njemačke pokrajine Schleswig-Holstein, pokrajine između Sjevernog i Baltičkog mora. Organizirana je putem Facebook grupa koje okupljaju dijasporu iz naših krajeva, a središnje točke organiziranog sakupljanja bile su gradovi Flensburg, Kiel i Rendsburg. Posebno smo ponosni da su donatori bili različitih nacija i vjera, što pokazuje veličinu srca čovjeka koji želi pomoći. Posebnu ulogu u prijevozu donacija je odigrala i prijevoznička tvrtka “Croatia bus” koji su bez naknade prevezli paketiće iz Hamburga u Osijek.

Zahvaljujemo se svim donatorima te organizatorima akcije: Andrei Katavić, Ani Belošević (Flensburg), Bojani Gvozdenović, Ani Ugrina (Kiel), Jadranki Hinrichsen (Rendsburg), Bojani Vekić, Martini Turić (Hamburg), Biljani Anić (otok Sylt), Ivani Gelenčir (Pforzheim) te svim njihovim pomoćnicima, volonterima, muževima, zetovima koji su pripomogli akciji.

Također ovim putem želimo zahvaliti svim donatorima u našoj Božićnoj akciji, a to su: Kristina Nađ-Rađago, Leo Rakovac, Biskupijska ustanova za uzdržavanje klera i drugih Crkvenih službenika, Caritas zagrebačke nadbiskupije, Karolina d.o.o., Ivan Peršić, anoniman donator, Županija osječko-baranjska, Kristijan Šimičić, Jelena Matišić, Sanja Mastin, OŠ Ivan Meštović Zagreb, OPG Grossi, Mirna Bečarević, Kata Pekčec, Nikola Pažanin, Rezidencija Družbe Isusovačke, GPP Osijek, Euroherc osiguranje d.d. i mnogi drugi.

Također želimo zahvaliti svim volonterima i članovima udruge koji su sudjelovali u pripremi i podijeli paketa.

Nadamo se da smo uspjeli razveseliti dječicu i Božić im učiniti što radosnijim.

https://fenix-magazin.de/iseljenistvo-za-djecu-domovine-bozicni-paketici-iz-njemacke-stigli-siromasnoj-djeci-u-hrvatsku-99/