[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Kršćanska humanitarna udruga “Putevi milosti” u suradnji s Tržnicom d.o.o. Osijek je pokrenula akciju SRIJEDOM DARUJEMO.
Svake srijede u vremenu od 11 – 13 sati na osječkoj Eko tržnici će članovi i volonteri udruge prikupljati hranu za obitelji u potrebi.
Pozivamo stoga sve izlagače na tržnici (otvorenoj i zatvorenoj) da doniraju hranu za obitelji u potrebi, osobito onu hranu koja im preostane na kraju radnog vremena. Pozivamo i trgovačke lance i OPG-ove da doniraju hranu, te ostale poslovne subjekte.
Također pozivamo i građane, kupce na osječkoj tržnici da izdvoje malu količinu hrane kako bi nekome pomogli.
Također pozivamo i volontere radi prikupljanja hrane.
Također, podsjetnik za sve trgovačke lance da imaju pravo na povrat poreza ako se odluče donirati hranu, čak i onu pred istekom roka trajanja. Inače, ovaj projekt nastao je zbog problema odbačene hrane na tržnicama, ali i problema u lokalnoj zajednici zbog neracionalnog odnosa prema hrani, koji se, bar djelomično, može riješiti upravo darivanjem onima kojima je pomoć potrebna.

U srijedu 31.07.2019. održana je prva akcija sakupljanja hrane, koja je bila iznimno uspješna, stoga zahvaljujemo svim donatorima koji su danas donirali hranu na osječkoj tržnici za obitelji slabijeg imovnog stanja.
Zahvaljujemo i svim članovima udruge i volonterima koji su sakupljali donacije.
Pozivamo i dalje sve izlagače, građane i poslovne subjekte da se uključe u slijedeću akciju sakupljanja hrane na Tržnici Osijek u okviru projekta “Srijedom darujemo”, slijedeća akcija je u srijedu 07.08.2019. u vremenu od 11-13 sati