[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Dana 22.11.2019. u velikoj sali gradske četvrti “Gornji grad” u Osijeku je održana Uvodna konferencija za medije projekta „Osobna asistencija za osobe s invaliditeom UP.02.2.2.09.0049“.

Projekt je odobren u sklopu poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe  s invaliditetom – faza II”  Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt financira Europska unija kroz Europski socijalni fond. Ukupna vrijednost projekta je: 1.282.127,00 kuna. Intenzitet potpore iznosi 100%. U trajanju od 24 mjeseci, od 07.6.2019. – 06.06.2021.

Nositelj projekta je „Kršćanska humanitarna udruga „Putevi milosti“.Partner na projektu je „Udruga paraplegičara i tetraplagičara Osječko-baranjske županije“

Cilj projekta je pružiti pomoć osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta kroz usugu osobne asistencije, kako bi im se olakšale svakodnevne aktivnosti koje zbog svoje bolesti ne mogu samostalno obavljati. Uslugu  pružamo za 8 osoba s invaliditetom u vremenu od 80 sati mjesečno. Na projektu je zaposleno 8 osobnih asistenata koji su prošli edukaciju za kako bi što uspješnije skrbili o osobama s invaliditetom.

Uvodnoj konferenciji su prisustvovali korisnici projekta, članovi njihovoh obitelji i osobni asistenti zaposleni na projektu. Nazočnima se obratio predsjednik udruge Krešo Žarković, voditeljica projekta Julijana Rugle, tajnik partnerske organizacije UPIT-a Goran Gojković, administrativna djelatnica UPIT-a Biljana Majnik i savjetnik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u područnom uredu Osijek Mario Burek