[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Naša udruga postala je bogatija za još jedan program. Riječ je o ciklusu radionica grupa podrške u sklopu projekta “Dobro upravljanje OCD-a za razvoj zajednice.”
Grupe podrške vodi psihologinja u udruzi, a usmjerene su na populaciju socijalno isključenih osoba, usamljenih osoba, osoba u riziku od razvoja psiholoških poremećaja, osoba koje su pretrpjele stres, traumu ili gubitak inače ili uslijed pandemije COVID-19.
Neke od tema o kojima će se diskutirati na radionicama su: stres, mentalno zdravlje, tolerancija, socijalna podrška, psihološka otpornost, ovisnost, nasilje i kvaliteta života.
Na radionicama grupa podrške ovaj mjesec obrađivala se tema emocija. Sudionici su dobili odgovore na pitanja “Kako se nositi s neugodnim emocijama?” ” Što je emocionalna inteligencija?” te ” Kako preživjeti traumu?”. U ugodnoj atmosferi otvoreno su dijelili svoja osobna iskustva te na taj način pomogli jedni drugima.
Podsjetimo, važno je brinuti o svom mentalnom zdravlju, posebno u vrijeme nakon pandemije koja je donijela negativne psihološke posljedice velikom broju ljudi. Ovakva grupna savjetovanja izvrstan su način mentalne higijene o čemu izvještavaju i naši zadovoljni sudionici.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Kršćanske humanitarne udruge za pomoć djeci, socijalno ugroženim obiteljima i svima koji su u potrebi „Putevi milosti“