[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Prvi kontakt s obitelji Živković je bio uspostavljen kada su došli kod nas u udrugu kako bi se prijavili kao korisnici naše udruge, saznali smo da se radi o obitelji koja  već duže vrijeme stanuje u trošnom dvorišnom stanu bez električne energije.

Odlučili smo ih posjetiti i uvjeriti se u kakvim uvjetima stanuju, tamo smo saznali da obitelj čine Snježana, njene kćeri Sonja i Ivana. Ivana ima dvoje djece: Neo (4) i Nino (9).

Također smo saznali da su dobili od grada novi stan u naselju Jug II, no da im preseljenje ide sporo jer si ne mogu osigurati prijevoz.

Tada se naša udruga aktivno uključila u rješavanje njihovog problema, organizirali smo im preseljenje u novi stan, našli prijevoz i donatore namještaja kako bi CAM00101popunili njihov novi dom. U akciju se uključila i humanitarna udruga “Duga ” iz Belog Manastira koja im je darovala novu kupaonicu. Naša udruga im je donirala kuhinju, fotelju, trosjed, nekoliko stolića i ormara, tako da im je novi stan potpuno opremljen i mogli su započeti život u novim, boljim uvjetima.

Budući da im je počela teći i najamnina za novi stan koju su morali platiti, a da još nisu uselili, nagomilao im se dug od 4 000 kuna koji su trebali namiriti, mi smo u ovoj humanitarnoj akciji sakupili ukupno 1391,81 kuna i tako im olakšali plaćanje duga.