[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Kršćanska humanitarna udruga za pomoć djeci, socijalno ugroženim obiteljima i svima koji su u potrebi ”Putevi milosti”, djeluje na području pet slavonskih županija (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko – srijemska) i jedne dalmatinske županije (Splitsko-dalmatinska), gdje je značajno  izraženo siromaštvo i problemi koji su povezani s njim. Kako bi pomogla onima najpotrebitijima, udruga se javila Ministarstvu socijalne politike i mladih u sklopu Poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“ , koji se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020 iz Fonda Europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Udruzi je odobreno ukupno 8,000,205.85 kuna iz Fonda Europske pomoći za najpotrebitije, te je projekt financiran u iznosu od 100% od strane istoga. Cilj udruge je putem projekta i svojim angažmanom pomoći onima kojima je pomoć najpotrebitija, onima koji žive na marginama preživljavanja.

Podjela hrane i materijalne pomoći dodijelit će se pojedincima i obiteljima, na način da oni koji bi primali pomoć po članu nemaju veća primanja od 800 kuna mjesečno. Udruga smatra da su to članovi našeg društva kojima je najpotrebitija naša pomoć. Planirani broj osoba kojima će se pružiti hrana i materijalna pomoć je oko 8000 osoba, koje su sastavni dio 2500 pojedinaca, zajednica i obitelji.

Za potrebe projekta nabavit će se  i  teretno vozilo (kombi),  sa ciljem kako bi se pomoć u hrani i/ili materijalna pomoć mogla dostaviti u kućanstva najpotrebitijih članova našeg društva, koji zbog bolesti/nemoći nisu u mogućnosti podići svoj paket u distribucijskom centru.

S poštovanjem,

Mateja Lovrić, mag. oec.

Voditeljica projekta

vizual