[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

U gradskoj vječnici u Lipiku dana 11.07.2017. s početkom u 11 sati održana je osnivačka skupština ogranka Lipik. Rezultat je to dosadašnje dobre suradnje Udruge Putevi milosti s našim volonterima iz Lipika koji su bili angažirani u provedbi projekta  „Ublažavanje siromaštva pružanjem  pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“ , koji se financira u okviru Operativnog programa za  hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020 iz Fonda Europske pomoći za najpotrebitije  (FEAD).  

Projekt se provodi u šest županija, među kojima je i Požeško-slavonska, a jedno od distribucijskih centara u koje se doprema humanitarna pomoć je i grad Lipik. U Lipiku i okolici tjekom ovog projekta pomoć prima 400 obitelji, tako da je Lipik postao vrlo značajno mjesto u provedbi ovog projekta.

Za predsjednika ogranka je izabran Dalibor Viboh, a za blagajnicu Marica Melić. Grad Lipik je za ogranak Udruge osigurao prostor za rad koji se nalazi na adresi Baranjska 18, Lipik. Prostor za udrugu je dodijeljen bez bilo kakve naknade, te Kršćanska humanitarne udruga “Putevi milosti” zahvaljuje gradonačelniku Lipika gospodinu Vinku Kasani na dodijeljenom prostoru za rad ogranka u Lipiku.