[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Kršćanska humanitarna udruga“Putevi milosti“ utemeljila je ogranak udruge u Donjem Miholjcu. Osnivačka skupština ogranka održana je u ponedjeljak 27.11.2017. u vjeronaučnoj dvorani župe Svetog Mihaela Arkanđela u Donjem Miholjcu.

Za predsjednika ogranka izabran je Karlo Vilanj, a za blagajnicu Veronika Kovač. Skupštini su prisustvovali i novi članovi udruge iz Donjeg Miholjca Barica Tuković (časna sestra Petrinka) i Milan Patača, te predsjednik udruge Krešo Žarković, administratorica udruge Julijana Rugle, te dopresjednik udruge Ivan Biki.

Otvaranje ogranka Kršćanske humanitarne udruge“Putevi milosti“ u Donjem Miholjcu nastavak je nastojanja udruge da aktivno djeluje u cijeloj Slavoniji, te da s svojim članovima i volonterima bude što bliže krajnim korisnicima udruge, onima koji su u najvećoj potrebi, prvenstveno višečlanim obiteljima s djecom, nezaposlenima, umirovljenicima, te svim socijalno ugroženim kategorijama društva.

Novotvoreni ogranak u Donjem Miholjcu će zajedno s Središnjicom u Osijeku i nedavno otvorenim ogrankom u Lipiku djelovati u projektima, aktivnostima i humanitarnim akcijama kojima je cilj poboljšanje financijske, materijalne i duhovne slike socijalno ugroženih obitelji.

Udruga posebno zahvaljuje župniku Josipu Antoloviću koji je udruzi ustupio vjeronaučnu dvoranu za aktivnosti udruge.