[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

U sklopu tradicionalne Božićne humanitarne akcije kojom darivamo siromašnu djecu Božićnim paketićima, na sjeveru Njemačke je pokrenuta inicijativa da se pomogne našoj humanitarnoj akciji. Tako su članovi nekoliko facebook grupa, većinom naših iseljenika pokrenuli akciju prikupljanja Božićnih paketića za siromašnu djecu Osijeka i Slavonije.

Važno je istaknuti da u akciji pod nazivom “Dijaspora za djecu domovine” nije sudjelovala samo hrvatska dijaspora, već i pripadnici drugih nacionalnosti i vjera ujedinjeni pod motom “Ljubav ne poznaje granice”… Centralne točke organiziranog sakupljanja bile su Flensburg – Kiel – Rendsburg…no paketići su u te gradove dostavljeni iz mjesta od najsjevernijih točaka Sjevernog (otok Sylt) i Baltičkog mora (Flensburg) pa sve do okolice Hamburga.

Prijevoz paketića je obavljen posredstvom prijevozničke tvrtke “Croatia bus” koji su paketiće prevezli bez naknade, čak su izvršili i pretovar, jer linija nije bila direktna za Osijek. Stoga, zahvaljujemo upravi i vozačima tvrtke “Croatia bus” na pomoći.

Posebna zahvala svima koji su sudjelovali u realizaciji ove ideje i svima koji su donirali i pripremili paketiće za djecu.

Ukupno je pristiglo oko 120 paketića koji će zajedno s paketićima prikupljenim u sjedištu udruge u Osijeku biti podjeljene djeci slabijeg imovinskog stanja.

Najavljujemo da će podijela paketića za grad Osijek biti u četvrtak 21.12.2017. u 10 sati u velikoj dvorani gradske četvrti “Gornji grad”, Trg Lava Mirskog 1