[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Dana 24.05.2021. zaočela je provedba projekta “Osobna asistencija za osobe s invaliditetom II” UP.02.2.2.2.14.0020. U  ime Kršćanske humanitarne udruge “Putevi milosti” (Korisnici projekta) Ugovor o financiranju projekta je potpisao predsjednik Udruge Krešo Žarković, u ime Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, ministar Josip Aladrović (Posredničko tijelo razine 1) i u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, ravnatelj Ante Lončar.

Kršćanska humanitarna udruga “Putevi milosti” projekt provodi u partnerstvu s Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije, ukupna vrijednosti projekta je 1.551.799,00 kuna. Projekt financira Europski socijalni fond iz Operatvnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Projekt “Osobna asistencija za osobe s invaliditetom II” će trajati 20 mjeseci, a njime je predviđena pomoć za jedanaest (11) osoba s najtežim stupnjem invaliditeta. Na projektu će biti zaposleno jedanaest (11) osobnih asistenata koji će pomagati osobama s invaliditetom. Osim njih će biti zaposlena koordinatorica, te administratorica projekta.

Ovaj projekt je nastavak pružanja usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom, te je uslijedio nakon tek završenog prvog projekta “Osobna asistencija za osobe s invaliditetom”

Najavljujemo također i skoro održavanje konferencije za tisak na kojoj ćemo upoznati javnost o projektu “Osobna asistencija za osobe s invaliditetom II”, te i s ostalim aktivnostima udruge.