[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Nakon provedenog javnog poziva za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unapređenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu koje je provelo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Kršćanska humanitarna udruga „Putevi milosti“ potpisali su ugovor o financiranju programa pod nazivom „Dnevni boravak i organiziranje aktivnosti za starije osobe Lipik“. Vrijednost programa je 110.000,00 kn, a program se provodi u partnerstvu grada Lipika te sa suradnikom Udrugom socijalnih usluga „Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama“ Lipik. Voditeljica programa i administratorica je Kristina Kovar, bacc.physioth. koja je zaposlena u programu. Program se provodi najdulje 24 mjeseca.

Pozivaju se svi zainteresirani građani starije životne dobi na uključivanje planiranih aktivnosti u sklopu programa Dnevni boravak i organiziranje aktivnosti za starije osobe Lipik koji se provodi u suradnji s nadležnim Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Udrugom socijalnih usluga “Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama” Lipik te u partnerstvu Grada Lipika. Uključuje korisnike iz grada Lipika i okolnih pripadajućih naselja ove jedinice lokalne samouprave na adresi Baranjska 14a, Lipik.

Ovaj program nastavak je dosadašnjih aktivnosti vezanih za unapređenje kvalitete života starijih osoba i njihovog života u zajednici. Kroz program se korisnicima želi omogućiti da brinu o sebi, o svom zdravlju, da budu aktivni i razvijaju se, da budu informirani, da uče nove vještine te da im se ponudi da upoznaju mjesta koja možda nisu imali prilike vidjeti.