[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Kršćanska humanitarna udruga „Putevi milosti“ iz Osijeka u svome djelovanju provodi nekoliko projekata i programa za osobe s invaliditetom, najzastupljeniji su projekti: „Osobna asistencija za osobe s invaliditetom“ i „Psihosocijalne radionice za osobe s invaliditetom“. Udruga skrbi za osobe invaliditetom, a među njima je veliki broj osoba s intelektualnim teškoćama. Kako o njima brinu njihovi roditelji i skrbnici, došli smo do saznanja o velikom problemu za budućnost njihove djece, naime roditelji i skrbnici osoba s invaliditetom žele osigurati opstojnost svoje djece kada se za njih više ne budu mogli brinuti.

U suradnji s udrugom „Vukovarski leptirići“ pokrenuli smo inicijativu za osnivanje Kluba za osobe s invaliditetom „Putevi milosti“. Pokrenuli smo program organiziranog boravka i stanovanja osoba s invaliditetom koji su ostali bez skrbi svojih roditelja i staratelja.

U mjesecu rujnu planiramo otići na studijsko putovanje u Dansku, gdje je postoji vrlo organizirana skrb za osobe s invaliditetom i na licu mjesta se upoznati s primjerom dobre prakse koju želimo prenijeti i na naše područje djelovanja.

Na studijsko putovanje bi išlo sedam članova spomenutih udruga, prvenstveno se radi o roditeljima djece s invaliditetom.

Molimo pomoć u financiranju prijevoza do Danske, te za troškove smještaja na na putu i u Danskoj.

Svoju donaciju možete uplatiti na račun Udruge Putevi milosti na račun:

Kršćanska humanitarna udruga „Putevi milosti“

Bračka 140a, Osijek

HR9823400091110558837

S naznakom „za studijsko putovanje“

Zahvalni roditelji osoba s invaliditetom!