[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

U travnju smo nastavili s provođenjem grupa podrške za osobe koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije. Cilj ovakvih susreta je pružanje psihosocijalne i savjetodavne pomoći.

Teme koje su se obrađivale ovaj mjesec su zauzimanje za sebe i prezentacijske vještine. Sudionici su naučili vještinu asertivnog stila komunikacije te su aktivno sudjelovali u brojnim kreativnim aktivnostima. U svrhu uvježbavanja prezentacijskih vještina, sudionici su pripremili prezentacije o temi po izboru te su usmeno izložili svoje uratke. Nakon izlaganja dobili su povratne informacije i savjete voditeljice.

Vještine zauzimanja za sebe i javnog nastupa korisni su alati za uspješno snalaženje u interpersonalnim odnosima, profesionalnom okruženju te za očuvanje vlastitog mentalnog zdravlja.

Podsjetimo: mentalno zdravlje i mentalna higijena ključne su u prevenciji pojave psihičkih poremećaja. Našim su se sudionicima ovakve radionice pokazale od iznimnog značaja za unaprjeđenje mentalnog zdravlja.