[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

U sklopu projekta „Dobro upravljanje OCD-a za razvoj zajednice“ u kolovozu su se održavali susreti grupa podrške za osobe koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije. Sudionici su stekli nove vještine i znanja iz područja: anksioznost, zahvalnost i kvaliteta života. Voditeljica upoznala sudionike s pojavom i uzrocima anksioznosti, savjetima za smanjenje iste te ih uputila u važnost zahvalnosti za mentalno zdravlje i kvalitetu života. Radionice su bile interaktivne, te su sudionici dali odlične povratne informacije i izrazili zadovoljstvo.

Ciklus radionica prezentacijskih i komunikacijskih vještina u Osijeku i Belom Manastiru je uspjepšno završen. Sudionici su pozitivno evaluirali radionice, a na posljednjem susretu su im podijeljene potvrde o sudjelovanju te priručnik sa savjetima za uspješno pronalaženje posla.

Osim grupnih savjetovanja, provode se i online radionice za osobe s invaliditetom. Sudionici slušaju o nošenju s invaliditetom, stereotipima i predrasudama, strategijama nošenja sa stresom te o asertivnoj komunikaciji.  Ovakvim programom povećana je dostupnost psihološke pomoći osobama kojima je ograničena pokretljivost te omogućeno međusobno povezivanje i podrška.

Psihologinja je provodila i individualno savjetovanje s klijentima u prostorijama udruge.

Psihološko savjetovanje je proces kraćeg trajanja orijentiran na rješavanje jednog ili par specifičnih problema koji ometaju funkcioniranje osobe. Savjetnik nudi prijedloge kako se s njima nositi i bolje upravljati životom te potiče na poduzimanje specifičnih akcija, promjenu specifičnih ponašanja i pomaže klijentu pronaći vlastita rješenja na trenutne probleme.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Kršćanske humanitarne udruge za pomoć djeci, socijalno ugroženim obiteljima i svima koji su u potrebi „Putevi milosti“