[ A+ ] /[ A- ]

image_pdfimage_print

Prvu veliku humanitarnu akciju održali smo za obitelj Kuricek iz Kneževa u Baranji. Aleksandra je mlada djevojka, boluje od astme, stanuje sa dvije mlađe sestre i majkom koja boluje od karcinoma. Posjetili smo obitelj u njihovom domu i uvjerili se u kakvim teškim uvjetima žive, kuća im je u dosta ruševnom stanju, nedostaje im hrane, ogrjeva, odjeće……
Organizirali smo humanitarno-prodajnu akciju ručnih radova članova naše udruge kako bi sakupili što više financijskih sredstava kojima bi pomogli ovu baranjsku obitelj. Prodaja je bila organizirana na štandovima u centru Osijeka, točnije na Trgu Ante Starčevića i u trgovačkom centru «Portanova». Bilo je tu raznih predmeta: keramičkih posuda za žito, ručno rađenog nakita za djecu i odrasle, krunica, pločica za djecu i ostalog. Posebno želimo naglasiti darežljivost i susretljivost naših građana jer su mnogi darivali svoje donacije, a da nisu kupili ništa od naših već spomenutih proizvoda. Još jednom želimo zahvaliti za susretljivost gradskom poglavarstvu grada Osijeka i upravi največeg trgovačog centra u Slavoniji «Portanova». Budući da se akcija održavala u studenom i prosincu, dakle u zimskim mjesecima, a mi smo bili na Trgu na otvorenom imali smo dosta sreće što je vrijeme bilo lijepo za to doba godine i bez padalina.
Pomoć za ovu baranjsku obitelj se sakupljala ne samo u Osijeku, nego i u našim podružnicama u Splitu i Zagrebu, tako da vjerujemo da smo toj obitelji uspjeli baram malo olakšati tešku životnu situaciju.

akcija za obitelj Kuricek

Na Trgu Ante Starčevića

U trgovačkom centru “Portanova”